Home
Mały ocean - Restauracja Babinicz
  1. Home
  2. Angebotsdetails

Mały ocean - Restauracja Babinicz

Ankunftstermin
Abreisetermin
26 März 2023

 

MAŁY OCEAN to najnowszy autorski projekt, który z wielką pasją i zaangażowaniem realizujemy w Restauracji Babinicz.

Bóg stworzył bogactwo mórz i oceanów, które dają nam różnorodne owoce morza. Restauracja Babinicz, z szacunkiem dla tych darów, oferuje wykwintne dania z owoców morza, takich jak krab królewski, ostrygi i przegrzebki, aby mogły  cieszyć podniebienia naszych gości.

 

W naszej Restauracji, przy wejściu znajduje się przepiękne akwarium, a w nim różne owoce morza: homary, ostrygi i przegrzebki.  Królem tego miejsca jest bezapelacyjnie, pięknie prezentujący się Krab Królewski od którego wszystko się zaczęło. Dzięki współpracy z firmą Royal Crab, która stworzyła ocean na wyciągnięcie ręki możemy zaprezentować Państwu kilka wariacji z Krabem - Królem na wyciągnięcie ręki.

“Royal Crab “ bo tak właśnie nazywa się marka wprowadzona przez Food4Future Technologies polsko - norweski start up. Jako jedyni w europie oferują żywe Kraby królewskie, hodowane w warunkach z rodem z SPA, zapewniając tym samym najwyższą jakość produktów. Dzięki międzynarodowej współpracy, wieloletniemu doświadczeniu załogi, nowoczesnej technologii wiedzą jak starannie wyselekcjonować i pielęgnować Kraby królewskie i inne owoce morza, tak aby ich mięso cieszyło później podniebienia najbardziej wymagających koneserów. Po Kilku miesiącach współpracy z tą firmą, mogę śmiało powiedzieć, że zarazili mnie swoim produktem. 

Specjalną Kartę z Owocami Morza stworzyłem z wielkim zaangażowaniem. Można w niej znaleźć Gotowanego Kraba królewskiego serwowanego z sosem miso, majonezem limonkowym i dodatkami. Homara thermidor zapiekanego pod beszamelem z koniaku i serem gruyere, dzikie ostrygi norweskie z sosem mignonette lub zapiekane z sosem beurre blanc. Stworzyłem również menu degustacyjne opierające bazujące na kRabie Królewskim oraz pozostałych owocach morza. 

W marcu odbyła się kolacja dla mediów gastronomicznych i blogerów kulinarnych z menu bazującym wyłącznie na owocach morza. Był to wieczór pełen ciekawych rozmów i dyskusji, ale przede wszystkim wypełniony niezwykłymi doświadczeniami kulinarnymi. Odzew po tym wydarzeniu był bardzo budujący, dlatego dalej promujemy i uświadamiamy,  że jeśli owoce morza to tylko żywe i tylko u nas! Już teraz mogę powiedzieć że nasi goście pokochali morski smak, świeżość, kombinacje smakowe naszych owoców morza. 

Jeśli jesteś miłośnikiem owoców morza i szukasz miejsca, gdzie możesz spróbować prawdziwie wykwintnych dań, to Restauracja Babinicz jest właśnie dla Ciebie!. 

 

Zapraszam do Restauracji Babinicz!

Rafał Grzegorzek - Szef Kuchni, Dyrektor Gastronomii

 

 

Al. Spacerowa 22
58-310 Szczawno-Zdrój, Polska

mobile nav bg
Siehe die Karte
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen. Mehr in der Datenschutzerklärung.

OK, schließen