Main page
Mały ocean - Restauracja Babinicz
  1. Main page
  2. News details

Mały ocean - Restauracja Babinicz

Arrival date
Check-out date
26 March 2023

 

MAŁY OCEAN to najnowszy autorski projekt, który z wielką pasją i zaangażowaniem realizujemy w Restauracji Babinicz.

Bóg stworzył bogactwo mórz i oceanów, które dają nam różnorodne owoce morza. Restauracja Babinicz, z szacunkiem dla tych darów, oferuje wykwintne dania z owoców morza, takich jak krab królewski, ostrygi i przegrzebki, aby mogły  cieszyć podniebienia naszych gości.

 

W naszej Restauracji, przy wejściu znajduje się przepiękne akwarium, a w nim różne owoce morza: homary, ostrygi i przegrzebki.  Królem tego miejsca jest bezapelacyjnie, pięknie prezentujący się Krab Królewski od którego wszystko się zaczęło. Dzięki współpracy z firmą Royal Crab, która stworzyła ocean na wyciągnięcie ręki możemy zaprezentować Państwu kilka wariacji z Krabem - Królem na wyciągnięcie ręki.

“Royal Crab “ bo tak właśnie nazywa się marka wprowadzona przez Food4Future Technologies polsko - norweski start up. Jako jedyni w europie oferują żywe Kraby królewskie, hodowane w warunkach z rodem z SPA, zapewniając tym samym najwyższą jakość produktów. Dzięki międzynarodowej współpracy, wieloletniemu doświadczeniu załogi, nowoczesnej technologii wiedzą jak starannie wyselekcjonować i pielęgnować Kraby królewskie i inne owoce morza, tak aby ich mięso cieszyło później podniebienia najbardziej wymagających koneserów. Po Kilku miesiącach współpracy z tą firmą, mogę śmiało powiedzieć, że zarazili mnie swoim produktem. 

Specjalną Kartę z Owocami Morza stworzyłem z wielkim zaangażowaniem. Można w niej znaleźć Gotowanego Kraba królewskiego serwowanego z sosem miso, majonezem limonkowym i dodatkami. Homara thermidor zapiekanego pod beszamelem z koniaku i serem gruyere, dzikie ostrygi norweskie z sosem mignonette lub zapiekane z sosem beurre blanc. Stworzyłem również menu degustacyjne opierające bazujące na kRabie Królewskim oraz pozostałych owocach morza. 

W marcu odbyła się kolacja dla mediów gastronomicznych i blogerów kulinarnych z menu bazującym wyłącznie na owocach morza. Był to wieczór pełen ciekawych rozmów i dyskusji, ale przede wszystkim wypełniony niezwykłymi doświadczeniami kulinarnymi. Odzew po tym wydarzeniu był bardzo budujący, dlatego dalej promujemy i uświadamiamy,  że jeśli owoce morza to tylko żywe i tylko u nas! Już teraz mogę powiedzieć że nasi goście pokochali morski smak, świeżość, kombinacje smakowe naszych owoców morza. 

Jeśli jesteś miłośnikiem owoców morza i szukasz miejsca, gdzie możesz spróbować prawdziwie wykwintnych dań, to Restauracja Babinicz jest właśnie dla Ciebie!. 

 

Zapraszam do Restauracji Babinicz!

Rafał Grzegorzek - Szef Kuchni, Dyrektor Gastronomii

 

 

Al. Spacerowa 22
58-310 Szczawno-Zdrój, Polska

mobile nav bg
See the map
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close