Restauracja Babinicz
OD CZEGO ZACZYNAMY
Sezonowanie mięsa
Sezonowanie na sucho polega na przechowywaniu mięsa bez opakowania w ściśle określonej stałej temperaturze (zazwyczaj ok. 2-4 st. C) i wilgotności (ok. 80%) przez kilka tygodni – najczęściej od dwóch do czterech lub nawet dłużej. Proces ten powoduje, że mięso traci na swojej wilgoci szczególnie z wierzchnich warstw, które są potem obcinane.
Steki to flagowy element karty menu w Restauracji Babinicz. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w przygotowaniu steków jesteśmy w stanie zaserwować Państwu pyszne sezonowane mięsa, które z pewnością odpowiedzą na Państwa oczekiwania.
W Restauracji mogą Państwo zamówić steki w wybranym stopniu wysmażenia.
Nasze steki
Dania wegetariańskie i wegańskie
Desery
MENU DEGUSTACYJNE
Menu dla psów
Prosto z ogródka