Najlepsze Steki na Dolnym Śląsku

Do steków w restauracji Babinicz podchodzimy ze szczególną uwagą. Naszym celem nie jest po prostu podanie wysokiej jakości mięsa. Chcemy, aby nasi Goście mogli przeżyć pełne stekowe doświadczenie.

Od czego zaczynamy

Sezonowanie mięsa

Sezonowanie na sucho polega na przechowywaniu mięsa bez opakowania w ściśle określonej stałej temperaturze (zazwyczaj ok. 2-4 st. C) i wilgotności (ok. 80%) przez kilka tygodni – najczęściej od dwóch do czterech lub nawet dłużej. Proces ten powoduje, że mięso traci na swojej wilgoci szczególnie z wierzchnich warstw, które są potem obcinane.

Steki to flagowy element karty menu w Restauracji Babinicz. Dzięki wieloletniemu doświadczeniu w przygotowaniu steków jesteśmy w stanie zaserwować Państwu pyszne sezonowane mięsa, które z pewnością odpowiedzą na Państwa oczekiwania. W Restauracji mogą Państwo zamówić steki w wybranym stopniu wysmażenia.