Wyróżnienia i dofinansowania
Wyróżnienia i dofinansowania
Restauracja Babinicz to spełnienie marzeń o zdrowym i dobrym jedzeniu w oparciu o składniki najwyższej jakości. To wielkie wyzwanie, jakim jest stworzenie wyjątkowej kuchni, w wyjątkowym miejscu, dla wyjątkowych ludzi jakimi są wszyscy nasi Goście.
Rafał Grzegorzek, szef kuchni restauracji Babinicz tak mówi o podejściu do swojej pracy:„Inspirują mnie ludzie, którzy wytwarzają lokalnie produkty trafiające do mojej restauracji i którymi mogę potem dzielić się ze swoimi gośćmi. Różnorodność przypraw i składników, które daje nam natura jest dla mnie inspiracją do tworzenia nowych połączeń i smaków”.
Rafał Grzegorzek to młody, niezwykle zdolny i utytułowany szef kuchni, który swoje doświadczenie zdobywał m.in. w warszawskiej restauracji „Amber Room” i Décompresja w Hotel SPA DR Irena Eris w Polanicy-Zdroju. Zwycięzca Kulinarnego Pucharu Polski w 2015 r. i finalista szóstej edycji programu telewizyjnego Top Chef. W 2019 r. zdobył nominację w kategorii Młody Talent prestiżowego przewodnika Gault&Millau.


Restauracja Babinicz z Dworzyska w Szczawnie-Zdroju dostała statuetkę Hermesa. Hermes to nagroda przyznawana w konkursie organizowanym co roku przez jedno z najbardziej znanych pism gastronomicznych „Poradnik Restauratora". Ma ona wyróżnić najlepszych szefów kuchni oraz najbardziej prestiżowe restauracje. Wśród wyróżnionych Hermesami są m.in. takie znakomitości branży gastronomicznej, jak Karol Okrasa, Robert Sowa, Kurt Scheller czy Wojciech Modest Amaro. Restauracji Babinicz w Szczawnie-Zdroju została przyznana statuetka Hermesa w kategorii Restauracja z Tradycjami.
“Otrzymanie tak prestiżowej nagrody jest dowodem na to, że pasja z jaką podchodzimy do prowadzenia restauracji jest doceniana nie tylko przez naszych gości, ale i przez ekspertów branży gastronomicznej. To duże wyróżnienie, zobowiązanie i motywacja do podejmowania dalszych wyzwań” - mówi Ryszard Tomaszewski, właściciel Dworzyska.

Oferty specjalne