Home
Zaczarowany BIO OGRÓD
  1. Home
  2. Dworzysko Komplex
  3. Webblog
  4. Einzelheiten des Eintrags

Zaczarowany BIO OGRÓD

Ankunftstermin
Abreisetermin
11 Mai 2023

Ogród w Kompleksie Dworzysko na dolnym śląsku jest miejscem, w którym natura i człowiek spotykają się w idealnej harmonii. Ponad 3 tysiące metrów kwadratowych ziemi, które są uprawiane z największą dbałością i miłością. To miejsce, w którym zieleń, kwiaty, owoce i warzywa rosną niczym w raju. Wszystko po to, aby dać naszym gościom to co najlepsze, najzdrowsze i najsmaczniejsze prosto z natury. Który Szef Kuchni, osobiście dogląda ogrodu i dba o to, aby rosły w nim same wspaniałości? Nasz Szef Kuchni - Rafał Grzegorzek!

W ogrodzie Kompleksu Dworzysko uprawiamy różnego rodzaju rośliny, w tym jadalne kwiaty, owoce, warzywa oraz zioła. Każde z nich jest niezwykle cenne i ważne dla naszej filozofii kuchni. Dzięki temu, że sami hodujemy te rośliny, mamy pewność, że są one świeże, zdrowe i pełne naturalnego smaku. Wszystkie ogrodowe dary są wykorzystywane w Restauracji Babinicz, gdzie szefowie kuchni tworzą dla naszych gości prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej.

Dworzyskowi ogrodnicy, z Panem Tadeuszem na czele, poświęcają każdą chwilę na dbanie o rośliny, które uprawiają. Dla Pana Tadeusza ogrodnictwo nie ma tajemnic. To człowiek z niesamowitą wiedzą oraz pasją do tego, co robi. Dzięki niemu każdy kwiat, każde warzywo i owoce w naszym ogrodzie rosną z miłością i troską o każdy detal.
 

Rafał Grzegorzek, Szef Kuchni restauracji Babinicz, to człowiek z pasją do gotowania i ogrodnictwa. Jego doświadczenie w branży gastronomicznej zdobył w renomowanych restauracjach, w tym w warszawskiej Amber Room i SPA Dr Irena Eris w Polanicy-Zdroju. Jego talent i umiejętności kulinarnie zaprowadziły go nawet do finału szóstej edycji Top Chefa.

Jednak to ogrodnictwo jest dla niego prawdziwym oczkiem w głowie. Znany jest z uprawiania własnego ogródka ziołowo-warzywnego, który zajmuje całkiem spory teren za Dworzyskiem. Ogródek jest zlokalizowany na tyłach kompleksu, skąd rozciąga się przepiękny widok na otaczające Szczawno-Zdrój góry w tym górę Chełmiec.

Dla Rafała Grzegorzka ogród to miejsce, które przekonało go do zmiany pracy i poświęcenia się kuchni. Ceni sobie lokalne produkty, którymi dzieli się ze swoimi gośćmi, a w przypadku swojego ogrodu, wie dokładnie, skąd pochodzą warzywa i zioła, które później wykorzystuje w swoich potrawach.

Dzięki temu, że Szef Kuchni restauracji Babinicz zajmuje się własnym ogródkiem, we współpracy z ogrodnikami, możemy być pewni, że wszystkie produkty są uprawiane z największą dbałością i miłością. 

Warzywa, owoce, zioła i kwiaty są zawsze świeże i najlepszej jakości, co przekłada się na smak potraw serwowanych w restauracji Babinicz zlokalizowanej 60km od Wrocławia.

 
Nasze śniadania są już legendarne w okolicy, a sami goście mówią, że są one najlepsze na świecie! Wszystko dzięki temu, że nasze produkty pochodzą z naszego własnego ogrodu, co gwarantuje świeżość i naturalny smak. Dworzyskowy ogród to nie tylko miejsce, w którym rosną owoce i warzywa, ale również przestrzeń do relaksu, wypoczynku i kontemplacji natury. 
 
W Kompleksie Dworzysko dbamy o każdy detal, aby nasi Goście czuli się jak w raju!
 

Recepcja
+48 608 330 044
recepcja@dworzysko.eu

Restauracja Babinicz
+48 608 565 000
restauracja@dworzysko.eu

 

Al. Spacerowa 22
58-310 Szczawno-Zdrój, Polska

mobile nav bg
Siehe die Karte
Diese Website verwendet Cookies.

Durch den Besuch akzeptieren Sie unsere Cookie-Politik, nach Ihren Browser-Einstellungen. Mehr in der Datenschutzerklärung.

OK, schließen