W ogrodzie Kompleksu Dworzysko uprawiamy różnego rodzaju rośliny, w tym jadalne kwiaty, owoce, warzywa oraz zioła. Każde z nich jest niezwykle cenne i ważne dla naszej filozofii kuchni. Dzięki temu, że sami hodujemy te rośliny, mamy pewność, że są one świeże, zdrowe i pełne naturalnego smaku. Wszystkie ogrodowe dary są wykorzystywane w Restauracji Babinicz, gdzie szefowie kuchni tworzą dla naszych gości prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej.
Rafał Grzegorzek, Szef Kuchni restauracji Babinicz, to człowiek z pasją do gotowania i ogrodnictwa. Jego doświadczenie w branży gastronomicznej zdobył w renomowanych restauracjach, w tym w warszawskiej Amber Room i SPA Dr Irena Eris w Polanicy-Zdroju. Jego talent i umiejętności kulinarnie zaprowadziły go nawet do finału szóstej edycji Top Chefa.
Jednak to ogrodnictwo jest dla niego prawdziwym oczkiem w głowie. Znany jest z uprawiania własnego ogródka ziołowo-warzywnego, który zajmuje całkiem spory teren za Dworzyskiem. Ogródek jest zlokalizowany na tyłach kompleksu, skąd rozciąga się przepiękny widok na otaczające Szczawno-Zdrój góry w tym górę Chełmiec.
Dla Rafała Grzegorzka ogród to miejsce, które przekonało go do zmiany pracy i poświęcenia się kuchni. Ceni sobie lokalne produkty, którymi dzieli się ze swoimi gośćmi, a w przypadku swojego ogrodu, wie dokładnie, skąd pochodzą warzywa i zioła, które później wykorzystuje w swoich potrawach.
Dzięki temu, że Szef Kuchni restauracji Babinicz zajmuje się własnym ogródkiem, we współpracy z ogrodnikami, możemy być pewni, że wszystkie produkty są uprawiane z największą dbałością i miłością.
Warzywa, owoce, zioła i kwiaty są zawsze świeże i najlepszej jakości, co przekłada się na smak potraw serwowanych w restauracji Babinicz zlokalizowanej 60km od Wrocławia.
Recepcja
+48 608 330 044
recepcja@dworzysko.eu
Restauracja Babinicz
+48 608 565 000
restauracja@dworzysko.eu