Main page
Zaczarowany BIO OGRÓD

Zaczarowany BIO OGRÓD

Arrival date
Check-out date
11 May 2023

Ogród w Kompleksie Dworzysko na dolnym śląsku jest miejscem, w którym natura i człowiek spotykają się w idealnej harmonii. Ponad 3 tysiące metrów kwadratowych ziemi, które są uprawiane z największą dbałością i miłością. To miejsce, w którym zieleń, kwiaty, owoce i warzywa rosną niczym w raju. Wszystko po to, aby dać naszym gościom to co najlepsze, najzdrowsze i najsmaczniejsze prosto z natury. Który Szef Kuchni, osobiście dogląda ogrodu i dba o to, aby rosły w nim same wspaniałości? Nasz Szef Kuchni - Rafał Grzegorzek!

W ogrodzie Kompleksu Dworzysko uprawiamy różnego rodzaju rośliny, w tym jadalne kwiaty, owoce, warzywa oraz zioła. Każde z nich jest niezwykle cenne i ważne dla naszej filozofii kuchni. Dzięki temu, że sami hodujemy te rośliny, mamy pewność, że są one świeże, zdrowe i pełne naturalnego smaku. Wszystkie ogrodowe dary są wykorzystywane w Restauracji Babinicz, gdzie szefowie kuchni tworzą dla naszych gości prawdziwe dzieła sztuki kulinarnej.

Dworzyskowi ogrodnicy, z Panem Tadeuszem na czele, poświęcają każdą chwilę na dbanie o rośliny, które uprawiają. Dla Pana Tadeusza ogrodnictwo nie ma tajemnic. To człowiek z niesamowitą wiedzą oraz pasją do tego, co robi. Dzięki niemu każdy kwiat, każde warzywo i owoce w naszym ogrodzie rosną z miłością i troską o każdy detal.
 

Rafał Grzegorzek, Szef Kuchni restauracji Babinicz, to człowiek z pasją do gotowania i ogrodnictwa. Jego doświadczenie w branży gastronomicznej zdobył w renomowanych restauracjach, w tym w warszawskiej Amber Room i SPA Dr Irena Eris w Polanicy-Zdroju. Jego talent i umiejętności kulinarnie zaprowadziły go nawet do finału szóstej edycji Top Chefa.

Jednak to ogrodnictwo jest dla niego prawdziwym oczkiem w głowie. Znany jest z uprawiania własnego ogródka ziołowo-warzywnego, który zajmuje całkiem spory teren za Dworzyskiem. Ogródek jest zlokalizowany na tyłach kompleksu, skąd rozciąga się przepiękny widok na otaczające Szczawno-Zdrój góry w tym górę Chełmiec.

Dla Rafała Grzegorzka ogród to miejsce, które przekonało go do zmiany pracy i poświęcenia się kuchni. Ceni sobie lokalne produkty, którymi dzieli się ze swoimi gośćmi, a w przypadku swojego ogrodu, wie dokładnie, skąd pochodzą warzywa i zioła, które później wykorzystuje w swoich potrawach.

Dzięki temu, że Szef Kuchni restauracji Babinicz zajmuje się własnym ogródkiem, we współpracy z ogrodnikami, możemy być pewni, że wszystkie produkty są uprawiane z największą dbałością i miłością. 

Warzywa, owoce, zioła i kwiaty są zawsze świeże i najlepszej jakości, co przekłada się na smak potraw serwowanych w restauracji Babinicz zlokalizowanej 60km od Wrocławia.

 
Nasze śniadania są już legendarne w okolicy, a sami goście mówią, że są one najlepsze na świecie! Wszystko dzięki temu, że nasze produkty pochodzą z naszego własnego ogrodu, co gwarantuje świeżość i naturalny smak. Dworzyskowy ogród to nie tylko miejsce, w którym rosną owoce i warzywa, ale również przestrzeń do relaksu, wypoczynku i kontemplacji natury. 
 
W Kompleksie Dworzysko dbamy o każdy detal, aby nasi Goście czuli się jak w raju!
 

Recepcja
+48 608 330 044
recepcja@dworzysko.eu

Restauracja Babinicz
+48 608 565 000
restauracja@dworzysko.eu

 

Al. Spacerowa 22
58-310 Szczawno-Zdrój, Polska

mobile nav bg
See the map
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close