Main page

"Sam Szef Kuchni nic by nie znaczył, gdyby nie zespół"

Arrival date
Check-out date
22 March 2023

„W pojedynkę możemy zrobić tak mało; razem możemy zrobić tak wiele.” – Helen Keller

Restauracja Babinicz to jedno z najsmaczniejszych miejsc na Dolnym Śląsku, w którym tradycja spotyka się z nowoczesnością.  To miejsce, które zawsze przyciąga liczne grono Gości, którzy szukają nie tylko pysznego jedzenia, ale również miłej atmosfery i profesjonalnej obsługi. Jednak to, co tak naprawdę wyróżnia Restaurację Babinicz na tle innych restauracji, to przede wszystkim ludzie, którzy tworzą to miejsce.

Długo zastanawiałem się nad tematem pierwszego wpisu na bloga kulinarnego i zdecydowałem, że zacznę od załogi z którą mam przyjemność współtworzyć Restaurację Babinicz. Dlaczego ? to proste!  bez ludzi z którymi pracuję i spędzam więcej czasu niż z rodziną, nie mógłbym pisać o połowie rzeczy które zrobiłem. To  powodzenie jest efektem wspólnej, zespołowej pracy.

Ludzie, z którymi pracuję, są wyjątkowi i jedyni w swoim rodzaju. Są to ludzie, którzy kochają swoją pracę i wykonują ją z pasją. Zawsze uśmiechnięci, pełni energii i gotowi do pomocy, tworzą niepowtarzalną atmosferę w Restauracji. Ich profesjonalizm i zaangażowanie sprawiają, że każdy Gość czuje się u nas wyjątkowo i chętnie do Restauracji wraca.


Budowanie zespołu zaczyna się od głowy, my tą głowę mamy!
Wszystkim pracownikom Restauracji Babinicz chciałbym powiedzieć "dziękuję" za ich ciężką pracę, za poświęcenie i zaangażowanie, które wkładają w swoją pracę. To dzięki nim, Restauracja odnosi tak wielki sukces i ma tak dużo zadowolonych Gości.
Bez nich, Restauracja Babinicz nie byłaby tym, czym jest dzisiaj - miejscem, gdzie smakowita kuchnia  łączy się z miłą atmosferą i doskonałą obsługą.


 Oktawia Dziubczyńska ( Szefowa działu Relacji z Gośćmi)
 Radosław Dziubczyński ( Szef Kuchni)
 Krzysztof Kogut ( Szef Sali )


Chciałbym wymienić teraz wszystkich ludzi którzy dbają o atmosferę i standardy w naszej Restauracji:


KUCHNIA:

Oleksander Laptuta – Zastępca Szefa Kuchni
Bartosz Adamczewski – Zastępca Szefa Kuchni
Piotr Smółka – Starszy Kucharz
Anna Fijałkowska – Starszy Kucharz
Monika Ladenberger – Starszy Kucharz
Szymon Kawlewski – Szef Cukierni
Jolanta Kawlewska – Cukiernik
Anna Kuśmierz – Kucharz
Aleksandra Jakomiec – Kucharz
Michał Jabłkowski – Pomoc Kuchenna


SALA:

Kamil Tarnowski – Kierownik Zmiany
Ireneusz Małkowski – Starszy Kelner
Aleksandra Kulińska - Kelner
Grzegorz Bierut – Kelner
Karolina Jakubasz - Kelner


DZIAŁ SPRZEDAŻY:
Aleksandra Drapała – Specjalista działu sprzedaży


Każda z wymienionych osób to inna osobowość i charakter, ale razem tworzymy coś spójnego i wyjątkowego. Charakteryzuje nas dobra organizacja pracy , wyczucie smaku, wielozadaniowość, skrupulatność, odporność na stres, umiejętność pracy pod presją czasu, doświadczenie i  poczucie humoru :)


 

Zapraszam do Restauracji Babinicz!
Rafał Grzegorzyk - Szef Kuchni, Dyrektor Gastronomii

Al. Spacerowa 22
58-310 Szczawno-Zdrój, Polska

mobile nav bg
See the map
This website uses COOKIES.

By browsing it you accept our cookies policy, according to your browser settings. Read more about Privacy Policy.

OK, close